Općina Dvor

KRALJICA VEŠMAŠINA

Da bi mališani iz naše Općine  uživali u kazališnoj predstavi, pobrinule su se djelatnice Knjižnice koje su našim najmlađima (djeci od 4-10 godina) organizirale besplatnu zanimljivu dječju predstavu  "Kraljica Vešmašina"  u izvođenju kazališta Tigar teatar iz Zagreba.

 

 

Slijedom prijave  Ministarstvo kulture uputilo nas je na popis kazališta kojima su odobrena sredstva  za program gostovanja u 2008. godini u Republici Hrvatskoj  za područja od posebne državne skrbi. Dogovorene su dvije predstave  (predstava  "Kraljica Vešmašina" izvedena je 9.9.2008. god., a druga s naslovom " Bum Tomica" kazališta Mala scena iz Zagreba   bit će prikazana 20.10.2008.god. i namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 15 godina ).

Interes za ovakav način organiziranja kazališnih predstava u našoj sredini je veoma velik jer se na taj način daje mogućnost svoj djeci i odraslima  besplatni "odlazak" u kazalište i izbjegava diskriminacija  (mnogi nemaju novca  ni za ulaznice a kamo li za odlazak u kazalište u neko veće gradsko središte).

Budući da je Ministarstvu kulture upućena nova prijavnica s istim zahtjevom, za očekivati je da će i slijedeće godine uvrstiti našu ustanovu u Program kazališnih gostovanja u Republici Hrvatskoj.

 

pozornica_vemaina_2.jpg

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support