Općina Dvor

UMREŽAVANJE RAČUNALA

U knjižnici i čitaonici Dvor umrežena sva računala.

 

 

Koliko mještani općine Dvor, a koji sada u njoj ne žive, vole svoj zavičaj, govori spoznaja o velikom broju gostovanja mnogih njihovih umjetnika u Knjižnici postavljajući izložbe, učestvovanjem na književnim večerima, promoviranjem  svojih knjiga, poklanjanjem knjiga…

Donacijama se pridružio i mladi Dvoranin, koji živi u Beogradu, ing. elektrotehnike Igor Cvetojević koji je Knjižnicu donirao besplatnim umrežavanjem računala.

Knjižnica i čitaonica sada ima 6 računala (svi iz donacije). Do sada su radili samostalno s mogućnošću da korisnici imaju pristup Internetu  samo preko jednog računala koji je bio veoma "spor".

Reinstaliranjem operativnog sistema  i dogradnjom memorije postojećih računala dobiveno je na brzini Interneta, a postavljanjem i konfiguriranjem računalne mreže korisnicima i djelatnicama Knjižnice omogućen je pristup Internetu preko svih postojećih računala.

Korisnici od danas imaju gotovo besplatan Internet (odnosno sat vremena korištenja Interneta je 1 kn).

Umrežavanjem računala djelatnicama Knjižnice olakšan je rad pojednostavljujući njihovu međusobnu poslovnu komunikaciju.

Budući da je naša općina veoma siromašna i mnogi, nažalost,  nemaju računalo kod kuće, ovom donacijom mladog inžinjera stanovnicima naše Općine će biti uveliko približena mogućnost korištenja novih tehnologija u zadovoljenju njihovih potreba.

 

dsci0002

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support