Općina Dvor

IZLOŽBA CRTEŽA MLADOG UMJETNIKA PEŠE GRGIĆA

27.06.2008. godine u Knjižnici i čitaonici Dvor otvorena je izložba crteža koju možete pogledati na slijedećem   linku.

U petak u 13,00 sati u Knjižnici i čitaonici Dvor je otvorena izložba
crteža mladog umjetnika Peše Grgića koji je izložio 15 originalnih,
odabranih crteža iz serije od 30 radova koji su nastali 2004. godine.
Crteži su rađeni grafitnom olovkom.

Izložbu je otvorio  autor osobno, a otvorenju su prisustvovali: načelnik Općine, donačelnik, pročelnica za društvene djelatnosti, pročelnica za gospodarstvo, predsjednik Općinskog vijeća te mnogi zaljubljenici u umjetnost kao i stanovnici gotovo cijele ulice mladog umjetnika. Naime, mladi umjetnik Pešo je Dvorljanin jer je od 1978. godine, kada je rođen u Bosanskom Novom (Novom Gradu), do 1995. g. živio u Dvoru, današnjoj Ulici grada Vukovara. Tu je završio osnovnu školu i tri razreda gimnazije. Potom je otišao u Beograd gdje je završio gimnaziju i maturirao s radom " Likovna umjetnost".  2003. godine je upisao Višu školu likovnih i primjenjenih umjetnosti u Beogradu, smjer dekoracija enterijera i aranžiranje izloga. Te iste godine je učestvovao u prvoj likovnoj koloniji u svome Dvoru. Diplomirao je 2006. godine. Od početka radi kao dekooperater  u Beogradu.  Svakodnevno se bavi digitalnim tiskom i kao član deco-tima dekorira interijere. I dalje intezivno istražuje teoriju moderne umjetnosti i usavršava svoja tehnička znanja.

Mladi umjetnik je svojim neposrednim i jednostavnim nastupom i predstavljanjem oduševio prisutne i stekao simpatije. S obzirom na to da ima neizmjerno mnogo radova u mnogim tehnikama obećao je, na zadovoljstvo prisutnih, da je ovo tek prva u nizu koje će uslijediti. 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support