Općina Dvor

Dragi sugrađani

Dragi sugrađani, iza nas je još jedna poplava, prirodna nepogoda koja nas dva puta godišnje odsječe od svijeta. Objekti, usjevi i komunalna infrastruktura bili su izloženi poplavi, koja je prouzročila značajne štete.

Za ovu poplavu imali smo informaciju na vrijeme i dobro smo se pripremili. Ovom prilikom izrazio bih zahvalnost svim sugrađanima koji su se sami organizirali i svoju imovinu zaštitili od poplave. Također, zahvalio bih svim sugrađanima koji su se samoinicijativno organizirali i pomogli našim djelatnicima komunalnih poduzeća i članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava pri utovaru vreća pijeskom i dostavi građanima koji su bili izloženi poplavi.

Također, zahvalio bih se državnim i županijskim institucijama, Hrvatskim vodama, Hrvatskom crvenom križu, HGSS-u , Državnom uredu za zaštitu i spašavanje i Civilnoj zaštiti na pruženoj pomoći i na vrijeme dostavljenim pumpama, pijesku, vrećama, čamcima i pitkoj vodi.

Isto tako, zahvaljujem se i svim djelatnicima komunalnih poduzeća, Općinskog Crvenog križa, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima i ostalima koji su sudjelovali u obrani od poplave.

Ispričao bih se svim onim sugrađanima koji su imali osjećaj da su zaboravljeni u poplavi.

Obrana od poplave se radi prema izrađenim planovima. Obranu od poplave organiziraju država, županije, gradovi i općine.

Prema Planu obrane od poplava koju donosi Vlada Republike Hrvatske, sva naselja su svrstana u dvije kategorije i to u branjeno i u nebranjeno područje. U branjena područja na području naše Općine ulazi jedino naselje Dvor i to samo dio naselja Dvor iza nasipa, ostala naselja su nebranjena.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, 22. svibnja 2023. godine uputio sam zahtjev Županu SMŽ za proglašenje prirodne nepogode, koja će vrlo brzo biti i proglašena.

 

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Nikola Arbutina

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support