Općina Dvor

OBILJEŽEN DAN OPĆINE DVOR 21. RUJNA 2022.GODINE

Povodom obilježavanja Dana Općine Dvor, 21. rujna – Međunarodni dan mira, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Dvor. Načelnik Nikola Arbutina i predsjednik Vijeća Stjepan Buić, pozdravili su sve prisutne i zahvalili se što su došli na svečanu sjednicu Općinskog Vijeća Općine Dvor.

Načelnik je putem prezentacije predstavio sve projekte koju su realizirani u zadnjih godinu dana ukupne vrijednosti 30.017.454,10 kuna.
Naglasio je da se ulaže puno truda da se poboljša infrastruktura za stanovništvo Dvora, da se kvalitetnije i udobnije živi na ovim prostorima i da će tako nastaviti i u budućnosti.

Dan Općine Dvor su čestitali i uveličali svojim prisustvom potpredsjednica vlade Anja Šimpraga, saborski zastupnik Boris Milošević, župan Ivan Celjak, zamjenica župana SMŽ Mirjana Oluić, zamjenik župana SMŽ Mihael Jurić, zamjenik župana Karlovačke županije Dejan Mihajlović, te općinski načelnici i zamjenici Sisačko – moslavačke županije, Općine Irig i šef kabineta načelnika Općine Novi Grad.

Prije održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Dvor, održana je u Knjižnici i čitaonici Dvor akcija mjerenja tlaka, mjerenja šećera u krvi i savjetovanje o zdravlju.
Dana 21. rujna 2022.godine, bilo je otvaranje dva uspješno završena projekta.

Otvorena je cesta u naseljima Matijevići i Javornik. Otvoru ceste su prisustvovali župan Ivan Celjak, zamjenica župana Mirjana Oluić i zamjenik župana Mihael Jurić, ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ Stipo Šapina
Ugovorena vrijednost investicije je 2.950.000,00 kn, a investitori za sanaciju i modernizaciju cesta na području Općine Dvoru su 50% ŽUC i 50% Općina Dvor.

Nakon otvaranje ceste, zaputilo se na otvaranje vodovoda Kozibrod (Dvor) i Hrvatska Kostajnica. Projekt je provođen od studenog 2018. godine do svibnja 2022.godine. Otvoru su prisustvovali potpredsjednica vlade Anja Šimpraga, župan Ivan Celjak, saborski zastupnik Boris Milošević, voditelj sektora korištenja voda u Hrvatskim vodama Đino Zmijarević, zamjenica župana Mirjana Oluić i zamjenik župana Mihael Jurić.

U projekt je ukupno uloženo 14.614.912,95 kuna, financiran je 90 % od strane Hrvatske vode a 10% od Općine Dvor.
Dva naselja su dobila vodu (Volinja i Kuljani) i stvoreni su preduvjeti za ostalih šest naselja prema Dvoru.

OBILJEŽEN DAN OPĆINE DVOR

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support