Općina Dvor

OBAVIJEST – MJERE ZA UBLAŽAVANJE NEGATIVNIH POSLJEDICA UZROKOVANIH PANDEMIJOM KORONAVIRUSA

Uvažavajući činjenicu da su nastupile posebne okolnosti uslijed događaja i stanja pandemijekoronavirusa koje se nisu mogle predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožavaju živote i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušavaju okoliš , narušavaju gospodarsku aktivnost i uzrokuju znatnu gospodarsku štetu, a s ciljem ublažavanja socijalnih i gospodarskih posljedica epidemije i s ciljem pomoći gospodarstvu na lokalnom nivou, sukladno mjeri Vlade Republike Hrvatske prema kojoj lokalne jedinice mogu obveznike osloboditi komunalne naknade, a čije provođenje je omogućeno Zakonom o dopuni Zakona o komunalnom gospodarstvu („Narodne novine“, broj 32/20),   određuju se slijedeće mjere:

Mjera 1. Potpuno oslobađanje  obveze plaćanja komunalne naknade za sve tvrtke i obrte sa poslovnim sjedištem u Općini Dvor, počev od obveze za travanj mjesec pa do objave, odnosno odluke nadležnog tijela  o prestanku epidemije koronavirusa, uz uvjet da  nisu otpuštali radnike i da nemaju nepodmirenih dugovanja prema općini Dvor.

Mjera 2.beskamatono se odgađa naplata potraživanja i javnih davanja za sve obveznike plaćanja istih  za razdoblje od 01.travnja 2020. godine pa do objave, odnosno odluke nadležnog tijela o prestanku epidemije koronavirusa.

Mjera 3. u cijelosti se oslobađaju plaćanja usluge dječjeg vrtića svi roditelji djece korisnika usluga vrtića za vrijeme trajanja epidemije.

Zahtjev za oslobađanje plaćanja komunalne naknade obveznik plaćanja podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Dvor petnaest dana po  utvrđenju prestanka epidemije objavom ili odlukom nadležnog tijela.

U prilogu zahtjeva moraju biti predočeni dokazi o ispunjavanju uvjeta, odnosno, da nisu radnici otpuštani i da nema nepodmirenih dugovanja prema općini Dvor na dan 31.12.2019. godine.

Tvrtkama i obrtima za koje se utvrdi da su kršili Odluke Stožera civilne zaštite i nisu djelovale u skladu sa nalozima nadležnih u nastaloj situaciji, zahtjevi se neće uvažiti.

Svi obveznici plaćanja komunalne naknade po okončanju odgode plaćanja mogu na pisani zahtjev sklopiti sa Općinom Dvor obročnu otplatu svih dugovanja.

Mjera 3. ove Odluke primjenjuje se od 01.ožujka 2020. godine pa dok nadležno tijelo vrtića temeljem odluka državnih tijela ne donese odluku o nastavku pohađanja vrtića.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support