Općina Dvor

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Drugu godinu zaredom Knjižnica i čitaonica Dvor provodi natjecanje učenika OŠ Dvor u čitanju naglas.

 Prošle, 2013. godine Knjižnica je povodom Europske godine čitanja naglas započela takmičenje i na taj način se pridružila europskoj kampanji „ČITAJ MI“ i „ČITAJMO NAGLAS, ČITAJMO ZAJEDNO“ sa ciljem isticanja važnosti čitanja djeci od najranije doba života, važnosti čitanja naglas i razvijanja čitalačkih navika i vještina.

Ove godine u “Mjesecu hrvatske knjige 2014.“ od 15.10. do 15.11. ponovo je provedeno natjecanje u kojem su sudjelovali učenici od 3. do 8. razreda, točnije 54   učenika. Takmičari su se dobrovoljno prijavili, po vlastitom izboru odabrali prozni tekst, obrazložili izbor teksta, uvježbali ga izražajno čitati, a ocjenjivačka komisija (učitelj razreda takmičara,odnosno nastavnik hrvatskog jezika, pedagoginja i ravnateljica knjižnice) ih je ocjenjivala. Dolazili su razred po razred u knjižnicu gdje su prijavljeni natjecatelji pred komisijom i svojim odjeljenjem nastupili.

Najbolje čitatelje, odnosno učenike sa najvećim brojem bodova, po ocjeni ocjenjivačke komisije Knjižnica će nagraditi, kao i prethodne godine, a nagrade će im biti uručene u školi na završnoj svečanoj priredbi povodom Božića i završetka 1. polugodišta.

Biserka Cvetojević

[widgetkit id=12]

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support