Općina Dvor

Cvjetnica u Dvoru

   U Dvoru u kapelici Svetog Petra i Pavla u nedjelju 16. ožujka 2008 godine.  Obilježeno je  sjećanje  ulazak  Isusa Krista u  Jeruzalem  gdje su ga  građani dočekali palminim granam i cvijećem. Župnik Stjepan Filipec je posvetio cvijeće, grančice drenka, masline, čempresa i druge. Procesija je krenula od Župnog dvora do kapelice  Svetog Petra i Pavla.  Raspelo je bilo na početku procesije poslije su bila djeca,  župnik koji je nosio granu drenka, a iza njega svi drugi vjernici koji su procesiju pratili pjesmom.

U crkvi se čitala muka Isusa Krista koju su čitali  Ante Barić, Ilija Pranjić  i Dijana Vinčić.

Kroz čitanje se vjernici podsjećaju na muku koju je prolazio Isus Krist od izdaje Jude Iškariotskog u vrtu do suđenja kod Poncije Pilata. Koji je tražio od svjetine da ga puste ali svjetina je tražila da se razapne i Pilat je rekao krv njegova neka ide na vas i vašu djecu. Završetak čitanja je razapinjanje Isusa Na Golgoti i njegova sahrana u novi grob.

 Mijat Barić

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support