Izizetno kvalitetnu i uspješnu suradnju Knjižnica i čitaonica Dvor ostvarlila je s Osnovnom školom Dvor. Osim redovnih djelatnosti, suradnja se sastoji i u mnogim dodatnim aktivnostima: besplatno učlanjenje učenika 1. razreda OŠ, organiziranje izložbi dječjih radova, besplatne kazališne predstave eminentnih kazališnih kuća, likovne radionice, kompjuterske igraonice...

 

ezop1

 

Posebno zadovoljstvo i djeci i djelatnicama knjižnice su organizirane posjete  s ciljem upoznavanja Knjižnice, gledanja crtanog ili igranog filma, interpretacija lektirnog djela i sl.

Upravo sat lektire ili interpretacija lektirnog djela održana je u Knjižnici 29.10.2008. godine. Naime, toga je dana učiteljica mentorica Vesna Kunstl dovela svoje učenike (3. a razred) gdje su obradili Ezopove basne. Bio je to spoj hrvatskog jezika i likovne kulture, a zadaci timskog rada s naglaskom na razvijanje pozitivnog odnosa, suradnje među učenicima, prihvaćanje tuđeg mišljenja i slobodno izražavanje svoga, stjecanje vještina rada u timovima, razvijanje mašte u usmenom i likovnom izrazu, razvijanje pozitivnog odnosa prema književnom umjetničkom tekstu i sl. u potpunosti su realizirani.

Planirano vrijeme za interpretaciju lektirnog djela od 90 min proteklo je veoma brzo na zadovoljstvo svih prisutnih.

 

 

ezop2