20.09.2017. u 18,00 sati u KNJIŽNICI I ČITAONICI DVOR održana je prezentacija istraživanja na temu „ŠTO TEMA ZBRINJAVANJA NUKLEARNOG OTPADA ZNAČI STANOVNICIMA OPĆINE DVOR?“.

Autori istraživanja su : prof.dr.sc. Nino Žganec i doc.dr.sc. Ana Opačić oboje s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijski centar socijalnog rada, a istraživanje je prezentirala doc.dr.sc. Ana Opačić.

Pozivu na prezentaciju su se odazvali osim načelnika, vijećnika, djelatnika Općine i građana Dvora i predstavnici susjedne općine Novi Grad, njihova novinarka te načelnica općine Majur (uz opravdanje nemogućnosti dolaska predstavnika općine Hrvatske Kostajnice i Hrvatske Dubice).

Doc.dr.sc. ANA OPAČIĆ je u veoma zanimljivom izlaganju i prezentaciji prisutne upoznala s cijelim postupkom istraživanja na spomenutu temu od osnove istraživanja preko provedbe istraživanja do njihovih rezultata uz naglasak na to da građani trebaju i moraju inzistirati na minimalnim standardima demokratskog okvira, a to je zaštita ljudskih prava, zdravlje, zdrav okoliš, informiranje, odlučivanje.

Nakon prezentacije uslijedila je veoma konstruktivna rasprava velikog broja sudionika s jedinstvenim stavom i NE nuklearnom otpadu u Dvoru.

Opcina Dvor01
Opcina Dvor02
Opcina Dvor03