Pozivamo vlasnike obiteljskih kuća oštećenih potresom i označenih zelenom oznakom („U1“ ili „U2“) da se prijave za prioritetni popravak nekonstruktivnih elemenata kuće (dimnjaci, zabatni zidovi, parapeti, krovni vijenci, pregradni zidovi, dijelovi krovišta, pokrov i krovna limarija) ispunjavanjem obrasca koji se može preuzeti i predati u Knjižnici i čitaonici  Dvor – svaki radni dan od 08,00 do 14,30 sati.

Popunjeni obrazac uz kopiju osobne iskaznice  potrebno je predati u Knjižnici i čitaonici   do 14. travnja 2021. godine. Obavezno je znati  katastarsku česticu na kojoj je izgrađena obiteljska kuća

Popunjene obrasce dostavit će nadležnom Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje na daljnje postupanje.

Program sanacije nekonstruktivnih elemenata provodit će Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH. Trošak popravka nekonstruktivnih elemenata (dakle koji objekt ima zelenu naljepnicu) u potpunosti će se financirati iz donacijskih sredstava akcije "Pomoć za obnovu nakon potresa" preko Središnjeg državnog ureda.

PREUZMITE OBRAZAC: 
OBRAZAC - prijava kuća za prioritetni poravak nekonstruktivnih elemenata