U petak, 20. rujna 2019. godine, obilježen je Dan Općine Dvor – Međunarodni dan mira. Svečanu sjednicu otvorio je i pozdravio goste i uzvanike – predsjednik Vijeća – gosp. Stjepan Buić. Svojim dolaskom počastili su nas državni tajnik - gospodin Mile Horvat; župan - gospodin Ivo Žinić, ambasadorica RS u RH gđa. Mira Nikolić, uvijek dragi nam gosti – gradonačelnici, načelnice i načelnici susjednih nam gradova i Općina, izaslanici susjednih općina iz Bosne i Hercegovine, direktori, ravnatelji i upravitelji institucija koje djeluju na području naše Općine, te predstavnici udruga – civilnog sektora s područja naše Općine.

Posebnu važnost ove godine dajemo generalnom direktoru Hrvatskih voda, gospodinu Zoranu Đurokoviću, koji je ovom prilikom u Dvor donio Ugovor u vrijednosti od 2.400.000,00 Kn za sufinanciranje vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Dvor, a koji je potpisan u nazočnosti župana, gospodina Žinića.

Prisutnima se obratio načelnik, gospodin Nikola Arbutina koji je iza pozdravnog govora iznio postignute uspjehe u zadnjih godinu dana – projekte koji su realizirani i koji su u tijeku realizacije. Ukupna vrijednost tih projekata je 29.138.896,66 Kn. Istaknuo je i donaciju RS u vidu novčane pomoći za vozilo hitne pomoći, kao i donaciju traktora i malčera za potrebe komunalne službe.Gospođa Nikolić istaknula je uspješnu suradnju Općine Dvor i RS, te naglasila da će i dalje raditi na nastavku takve suradnje. U ime gradonačelnika i načelnika susjednih gradova i Općina, prisutnima se obratio gospodin Dejan Mihajlović, načelnik Općine Krnjak, pozdravio prisutne, čestitao Dan Općine Dvor, te pohvalio izniman uspjeh u realiziranim projektima.

Uvijek lijepim riječima, riječima podrške, obratio nam se i župan, gospodin Žinić. Istaknuo je iznimno dobru suradnju Općine Dvor i Županije Sisačko-moslavačke. Dotaknuo se svih pitanja važnih za funkcioniranje lokalne samouprave. Podržao je načelnika i općinsku upravu u nastojanju daljnje realizacije projekata.

Dan Ocine DvorDSC 0005DSC 0005DSC 0005
Dan Ocine DvorDSC 0048DSC 0048DSC 0048
Dan Ocine DvorDSC 0061DSC 0061DSC 0061