Državna cesta D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica posljednjih nekoliko mjeseci je gradilište. Na 3 mjesta pokušava se podići nivo kolnika kako bi se spriječilo izljevanje vode na kolnik tijekom poplava koje ovaj kraj pogađaju većinom u rano proljeće.

Početak radova dočekan je s odobravanjem. Izvođač je počeo nasipati kolnik i podizati razinu kolnika. Očekivao se brz završetak radova. Međutim, izvođač je iznenada napustio gradilište i ostavio za sobom samo nasip na 3 mjesta (Dvor-Zamlača, Kozibrod-Kuljani i u samom mjestu Kuljani).

Nekoliko stotina metara nasipa nije asfatirano, nasip se odronjava, usporen je promet. Usjevi kukuruza su bijeli. Mještani naselja Kozibrod i Kuljani nemogu do svojih njiva. 

Podižu se ogromni oblaci prašine, koja već ulazi u stambene objekte. Stotine kamiona i osobnih automobila podiže oblake prašine. Pješački promet je nemoguć na dionicama gdje je nasip. 

U zadnje vrijeme sve su veći prigovori vozača koji se odnose na  upravljanje po takvom makadamu , a svi su složni u jednom:

-Ovo je sramota.. Automobili će uskoro morati na popravke.Izmjena filtera i  ovjesa je neizbježna. 

Već 2 mjeseca se vozimo po makadamu. 

Sramotnom stanju nevidi se kraj.. Izvođača nema, prije samog asfaltiranja potrebno je izvršiti dodatno nasipavanje jer je sloj gornjeg sitnog materijala nestao u prašini, a sada su sve više vidljivi tragovi gusjeničara koji je nanosio grubi sloj nasipa. 

Priča o jednom lijepom i korisnom projektu pretvorila se u noćnu moru i ogromne oblake prašine.

Donosimo Vam nekoliko slika da dočaramo situaciju...

p1090987.jpg

 

p1090986.jpg
p1090973.jpg