Općina Dvor

OBILJEŽEN DAN OPĆINE DVOR

Povodom Dana Općine Dvor, 21. rujna – Međunarodni dan mira, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Dvor. Iz poznatih razloga, COVIDA 19, svečana sjednica je održana uz smanjen broj uzvanika i pridržavanje epidemioloških mjera.

Načelnik Nikola Arbutina i predsjednik Vijeća Stjepan Buić, pozdravili su sve prisutne i zahvalili se što su došli na svečanu sjednicu Općinskog Vijeća Općine Dvor.

Na početku, načelnik je podsjetio da je ovo bila izborna godina i još jednom se zahvalio svojim sugrađanima na ukazanom povjerenju da Općinu vodi po četvrti put.
Tom prilikom se zahvalio i svima koji su pomogli na bilo koji način, nakon razornog potresa koji se pogodio naše područje.

Podsjetio je na projekte koji su realizirani. U zadnje tri godine u planovima prioritet je bio na vodoopskrbi. Do kraja godine završiti će se vodovod Kozibrod – Hrv. Kostajnica, u ovoj godini osigurano je 3.500.000 kn, a ukupna investicija iznosi 14.614.912 kn bez PDV-a, i ukupno će biti izgrađeno 10 km magistralnog cjevovoda i 5 km sekundarnog  cjevovoda i kućni priključci.
Investiciju financiraju Hrvatske vode sa 90 % i Općina sa 10 %. Završetkom ovog cjevovoda  naselja Volinja i Kuljani će dobiti vodu i stvoriti će se pretpostavke da naselje Kozibrod pa i ostala naselja prema Dvoru dobiju vodu. Također se izvodi zamjena starog vodovoda od Dvora do naselja Donji Javoranj, u dužini 5,8 km ugovorene vrijednosti 4.229.143 kn. Kroz program smanjenja gubitka vode, zamijenjene su dvije pumpe na kopanom bunaru u Unskom polju, izrađena je telemetrija, novi zamjenski bunar B4, i do kraja mjeseca će biti ugovorena prva faza zamjene starog cjevovoda u naselju Matijevići, kroz ovaj program je osigurano 1.900.000 kn bez PDV-a, od čega 80% financiraju Hrvatske vode a 20 % Općina.

U ovoj godini, ugovorena je vrijednosti projekata u iznosu od 18.500.724 kn.

Radilo se i na izradi projektne dokumentacije, izrađeni su Glavni projekti : za sanaciju zatvorenog odlagališta komunalnog otpada Ćore, za pročistač otpadnih voda, za uređenje ulica u Dvoru, za izgradnju vodovoda Vanići – Trgovi, rekonstrukciju i opremanje Kulturnog centra koji je kandidiran na Mjeru 7.4.1.

Dan Općine su čestitali i uveličali svojim prisustvom načelnici drugih općina  i dožupani Karlovačke županije Dejan Mihajlović i Sisačko – Moslavačke županije Mirjana Oluić, te izaslanik župana Sisačko – Moslavačke županije Mihael Jurić.


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support