Općina Dvor

Dan Općine Dvor

U petak, 20. rujna 2019. godine, obilježen je Dan Općine Dvor – Međunarodni dan mira. Svečanu sjednicu otvorio je i pozdravio goste i uzvanike – predsjednik Vijeća – gosp. Stjepan Buić. Svojim dolaskom počastili su nas državni tajnik – gospodin Mile Horvat; župan – gospodin Ivo Žinić, ambasadorica RS u RH gđa. Mira Nikolić, uvijek dragi nam gosti – gradonačelnici, načelnice i načelnici susjednih nam gradova i Općina, izaslanici susjednih općina iz Bosne i Hercegovine, direktori, ravnatelji i upravitelji institucija koje djeluju na području naše Općine, te predstavnici udruga – civilnog sektora s područja naše Općine.

Posebnu važnost ove godine dajemo generalnom direktoru Hrvatskih voda, gospodinu Zoranu Đurokoviću, koji je ovom prilikom u Dvor donio Ugovor u vrijednosti od 2.400.000,00 Kn za sufinanciranje vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Dvor, a koji je potpisan u nazočnosti župana, gospodina Žinića.

Prisutnima se obratio načelnik, gospodin Nikola Arbutina koji je iza pozdravnog govora iznio postignute uspjehe u zadnjih godinu dana – projekte koji su realizirani i koji su u tijeku realizacije. Ukupna vrijednost tih projekata je 29.138.896,66 Kn. Istaknuo je i donaciju RS u vidu novčane pomoći za vozilo hitne pomoći, kao i donaciju traktora i malčera za potrebe komunalne službe.Gospođa Nikolić istaknula je uspješnu suradnju Općine Dvor i RS, te naglasila da će i dalje raditi na nastavku takve suradnje. U ime gradonačelnika i načelnika susjednih gradova i Općina, prisutnima se obratio gospodin Dejan Mihajlović, načelnik Općine Krnjak, pozdravio prisutne, čestitao Dan Općine Dvor, te pohvalio izniman uspjeh u realiziranim projektima.

Uvijek lijepim riječima, riječima podrške, obratio nam se i župan, gospodin Žinić. Istaknuo je iznimno dobru suradnju Općine Dvor i Županije Sisačko-moslavačke. Dotaknuo se svih pitanja važnih za funkcioniranje lokalne samouprave. Podržao je načelnika i općinsku upravu u nastojanju daljnje realizacije projekata.

[widgetkit id=”15″]

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support