Općina Dvor

PROJEKT VODOOPSKRBA NASELJA DONJI JAVORANJ I GORNJI JAVORANJ

Projekt se odnosi na izvođenje radova na izgradnji vooopskrbnog cjevovoda za naselja Donji i Gornji Javoranj, koji je ujedno i transportni cjevovod za naselje Paukovac. Iz postojeće vodospreme Lebrenica gravitacijski će se opskrbljivati dio sustava.

Za dio sustava u kojem nije moguća gravitacijska opskrba, planirano je izvesti tlačni sustav, a prema tome i crpnu stanicu. Glavni cilj projekta je doprinjeti demografskom i gospodarskom razvoju područja Općine Dvor. Očekivani rezultati jesu izgrađen gravitacijski i tlačni cjevovod naselja Donji i Gornji Javoranj, izgrađena crpna stanica, izgrađen sustav vodoopskrbe Gornji i Donji Javoranj koji se koristi od strane predmetnog područja.

Projekt je financiran u iznosu od 5.321.838,50 kuna kroz mjeru 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., Podmjera 7 .2. »Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije» – provedba tipa operacije 7.2.1. »Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda». Radove izvodi VODOTEHNIKA d.d., Zagreb. Vrijednost ugovorenih radova je 3.606.700,88 kuna s PDV-om u trajanju od 12 mjeseci od dana uvođenja Izvođača u posao od strane nadzornog inženjera.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support