Općina Dvor

Uspješna posjeta županijskih čelnika Općini Dvor!!

Načelnik Općine Dvor Nikola Arbutina sa suradnicima održao je u utorak, 13. studenoga 2018. godine, u prostoru Općine Dvor radni sastanak sa Županom Ivom Žinićem, uz kojega su bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, te saborski zastupnik i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina, kao i stručni suradnici iz županijskih upravnih odjela i ravnatelji ustanova u zdravstvu,.

Teme radnog sastanka bile su:

  • Modernizacija cesta u nadležnosti Županijske uprave cesta
  • Organizacija hitne medicinske pomoći na području Općine Dvor
  • Sanacija Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima
  • Stavljanje u funkciju poslovne zone u Dvoru
  • Projekt „Baština Zrinskih- budućnost Banovine“
  • Zaštita Zrinske gore
  • Odlagalište radioaktivnog otpada
  • Granični prijelaz i sanacija mosta na rijeci Uni
  • Aktualna situacija s migrantima

Tijekom ovog sastanka načelnik Općine Dvor Nikola Arbutina i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina potpisali su ugovor o sufinanciranju sanacije županijske ceste kroz naselje Javoranj  u duljini od 5 km. Vrijednost radova je 3 milijuna kuna, a ŽUC i Općina sudjeluju u financiranju u odnosu 50:50.

Načelnik je, u izjavi za medije, podvukao  još tri važna zaključka.

Dogovoreno je rješenje gorućeg problema vezano za organizaciju hitne medicinske pomoći. Žitelji Dvora od 1. 6.2016. godine nemaju dežurnog liječnika za rješavanje hitnih slučajeva. Dogovoreno je sufinanciranje od  50%  potrebnih sredstava kako bi se osiguralo pasivno dežurstvo obiteljskih liječnika noću, vikendima i praznicima.

Nije zaobiđeno niti pitanje odlagališta radioaktivnog otpada, na koje su osjetljivi i građani Dvora, ali i cijele Županije kao i žitelji Novog Grada. Još jednom je podvučeno kako su svi protiv takvog rješenja i Sisačko-moslavačka županija je spremna uložiti sva raspoloživa sredstva kako bi podržala stanovnike dvorske općine.

Sudionici sastanka su obišli i granični prijelaz o kojem je bila riječ tijekom sastanka. I ovdje je dogovorena suradnja obiju strana oko toga da se, nakon rekonstrukcije graničnog prijelaza koja je u tijeku, vrati  prometovanja teretnih vozila preko ovog prijelaza.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support