Općina Dvor

Takmičenje u izražajnom čitanju

Knjižnica I čitaonica Dvor već godinama provodi u Knjižnici takmičenje učenika osnovne škole u izražajnom čitanju , a najbolje učenike (po mišljenju i ocjenama stručne komisije: učitelja iz škole, pedagoginje i ravnateljice knjižnice) nagrađuje.

Tako je i ove godine (za razliku od prethodne godine kada je bilo takmičenje u brzom čitanju) provedeno takmičenje učenika od 3. do 8. razreda. Do sad su u izražajnom čitanju učestvovali smo oni učenici koji su se dobrovoljno javili, a ove godine su bili uključeni svi učenici iz prethodno navedenih razreda.

Učenici su sami odabirali prozne tekstove, uvježbali izražajno čitati i pokazali dobru pripremljenost, takmičarski duh i želju da budu među najboljima. Najbolji su pobijedili.

Pojedinci, odnosno učenici koji su osvojili najveći broj bodova, bit će nagrađeni vrijednim nagradama koje će im uručiti ravnateljica Knjižnice u školi na svečanoj priredbi 22..12.2017. godine povodom Božića i završetka 1. polugodišta.

[widgetkit id=”12″]

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support