Općina Dvor

ŠTO TEMA ZBRINJAVANJA NUKLEARNOG OTPADA ZNAČI STANOVNICIMA OPĆINE DVOR

20.09.2017. u 18,00 sati u KNJIŽNICI I ČITAONICI DVOR održana je prezentacija istraživanja na temu „ŠTO TEMA ZBRINJAVANJA NUKLEARNOG OTPADA ZNAČI STANOVNICIMA OPĆINE DVOR?“.

Autori istraživanja su : prof.dr.sc. Nino Žganec i doc.dr.sc. Ana Opačić oboje s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijski centar socijalnog rada, a istraživanje je prezentirala doc.dr.sc. Ana Opačić.

Pozivu na prezentaciju su se odazvali osim načelnika, vijećnika, djelatnika Općine i građana Dvora i predstavnici susjedne općine Novi Grad, njihova novinarka te načelnica općine Majur (uz opravdanje nemogućnosti dolaska predstavnika općine Hrvatske Kostajnice i Hrvatske Dubice).

Doc.dr.sc. ANA OPAČIĆ je u veoma zanimljivom izlaganju i prezentaciji prisutne upoznala s cijelim postupkom istraživanja na spomenutu temu od osnove istraživanja preko provedbe istraživanja do njihovih rezultata uz naglasak na to da građani trebaju i moraju inzistirati na minimalnim standardima demokratskog okvira, a to je zaštita ljudskih prava, zdravlje, zdrav okoliš, informiranje, odlučivanje.

Nakon prezentacije uslijedila je veoma konstruktivna rasprava velikog broja sudionika s jedinstvenim stavom i NE nuklearnom otpadu u Dvoru.

[widgetkit id=”10″]

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support