Općina Dvor

Obilježen Dan Općine Dvor

Uz  brojne uzvanike održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Općine , 21.rujna –Međunarodnog dana  mira.

U prigodnom govoru načelnik Nikola Arbutina istaknuo je postignuto  i planove za naredni period. Naglasio je da je manje vidljivih infrastrukturnih ulaganja zbog problema u financiranju na višim razinama. Ali ipak ih je bilo a tu su i ulaganja u projektnu dokumentaciju čiji rezultati će se tek vidjeti.

Uz prisutne poteškoće sva predviđena davanja  građanima se provode po planu. Pomaže se mladim roditeljima opremom za novorođenčad, učenicima osnovne škole kupnjom udžbenika, srednjoškolcima  sufinanciranjem prijevoza a studentima stipendijama. Nisu zaboravljeni ni socijalno ugroženi sugrađani kojima se sufinanciraju troškovi stanovanja.

Pored teške situacije planova za naredni period  je puno: uređenje ulice M. B.- Čađe u suradnji s ŽUC-om,kandidiranje  projekata na mjere ruralnog razvoja, završetak II izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Dvor, saniranje  odlagališta komunalnog otpada Ćore i omogućavanje  razvrstavanja otpada na mjestu nastanka, nastavak  izrade  projektne dokumentacije za  kolektor  Matijevići – Dvor i za pročistač, koji je preduvjet da trajno rješavanje problem s površinskim vodama koje stvaraju velike probleme kod visokog vodostaja rijeke Une.

Dan Općine je,u ime prisutnih gradonačelnika i načelnika, čestitao Tomislav Paunović. Istaknuo je dobru međusobnu suradnju i podvukao da sve muče isti problemi koje je lakše rješavati zajednički.

U ime župana čelnicima i stanovništvu Općine Dvor čestitke je uputila predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić. Naglasila je da je potrebno uložiti dodatni trud na svim razinama kako bi se popravila i gospodarska i demografska i socijalna slika općine Dvor.

Na kraju se prisutnima obratio saborski zastupnik Milorad Pupovac, čestitao Dan općine i izrazio zadovoljstvo istaknutom  međuopćinskom, međugradskom i županijskom suradnjom. Zajedništvo i suradnja su temelj za rješavanje svih problema. Izrazio je i žaljenje zbog činjenice da i iz dvorske općine iseljavaju mlade obitelji te obećao uložiti poseban trud kako bi se ovaj trend zaustavio.

Za postignute izvrsne rezultate na županijskim i državnom natjecanju pohvaljeni su i nagrađeni učenici. Zahvalnice su uručene i njihovim mentorima bez kojih uspjeha ne bi bilo.

 

[widgetkit id=28]

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support