Općina Dvor

Banijsko veče

Povodom Dana općine Knjižnica i čitaonica Dvor je 23.09.2016. godine u 18,00 sati organizirala književno veče Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije iz Beograda.

 

Prepuna Knjižnica od srca je dočekala svoje Banijce, koji stjecajem nesretnih okolnosti ne žive ovdje gdje su rođeni, da nam predstave svoje pjesništvo.

To su: Miloš Bajić i Milan Krković koji su predstavili tek mali dio onog što su napisali i objavili. Opravdali su još jednog najavljenog i očekivanog gosta Miloša Kordića, koji zbog zdravstvenih razloga nije mogao doći. 

Osim pjesnika, koje je na gitari pratio Igor Cvetojević, ovo predivno emocijama ispunjeno veče (radost, tuga,sjećanja,nostalgija) upotpunile su ženska pjevačka grupa „Banija“ i muška pjevačka grupa „Dvor“ koji su pjevali izvorne pjesme, te Rade Putnik koji je svirao tamburu i kako je sam rekao došao je da tambura. 

Dožupan Bogdan Rkman, koji je također bio gost Knjižnice, u svom obraćanju je pokazao izuzetno zadovoljstvo davši obećanje da će, koliko god bude mogao, pomagati ovakva događanja i druženja, a predsjednik Udruženja Miroslav Kovjanić i ravnateljica Knjižnice Biserka Cvetojević su nekoliko puta naglasili da je to tek početak daljnjih druženja.

 

 [widgetkit id=”5″ name=”Banijsko veče”]

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support