Općina Dvor

PROBLEMI ORGANIZACIJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE ŽITELJA OPĆINE DVOR

Nakon učestalih pritužbi građana i dopisa od strane općinske uprave vezano za organizaciju zdravstvene zaštite u općini Dvor, održan je sastanak s ciljem razjašnjenja uzroka i pokušaja rješavanja uočenih problema.

Sastanku su prisustvovali, uz domaćina, načelnika Općine Nikolu Arbutinu, Ankica Grubišić, ravnateljica Doma zdravlja Sisak, Darko Srbljanin, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje u Sisačko-moslavačkoj županiji i Andrej Butorac, voditelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje- područne službe Sisak.

 

Kao primarni problem istaknut je nedostatak liječnika u jednoj od ordinacija primarne zdravstvene zaštite. Na natječaj se nitko ne javlja a problem se povećava u vrijeme godišnjih odmora kada je jako teško organizirati rad i u ordinacijama koje imaju liječnike. Pročelnik je istakao da raspored mora biti napravljen tako da liječnik bude uvijek dostupan, osim kada hitno mora izaći na teren.

Pojašnjeno je i kako je riješena zaštita žena i djece. Ginekolog će u Dvor dolaziti tri puta tjedno iz Siska a pedijatar iz Kutine dva puta mjesečno.

Dogovoren je i novi sastanak u rujnu s ravnateljem Hitne medicine.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support