Općina Dvor

Književna tribina Slavonska rapsodija

6.3.2015. Knjižnica i čitaonica Dvor upriličila je za mnogobrojne ljubitelje pisane riječi književnu tribinu pod nazivom  SLAVONSKA RAPSODIJA koju je organizirala udruga HRAST-GUNJA Županja  na čelu s urednikom i predsjednikm Ilijom Matić.

Učesnici književne tribine su bili: Ljiljana Bedeniković iz Zagreba, Dženana Mehmedović također iz Zagreba i šesnaestogodišnji dječak iz Dvora, uč. 1. r.gimnazije  ĐORĐE LUKAČ koji je predstavio svoj prvenac, knjigu „Doživljaji Mislava M“.

Svi autori su u predstavljanju svojih knjiga pobudili veliki interes kod prisutnih u Knjižnici, ali najviše, svakako, najmlađi učesnik Đorđe Lukač, koji je predstavio i sebe i svoju knjigu na zanimljiv i simpatičan način. Recenzija, koju je za njegovu knjigu napisala gospođa Ljiljana Bedeniković te dio i pročitala, ostavila je sve bez riječi. Između ostalog ona kaže: “Napose, da rezimiram svoj doživljaj, a prvi put u recenziji sugeriram, a ne kao inače preporučam čitatelju da se udubi u ovo štivo, u ovu prekrasnu priču, jer iz nje bismo mogli i mi, bez obzira na dob, itekako mnogo naučiti.“

U glazbenim dijelu tribine nastupio je ANDREJ MITIĆ, učenik 7. r. OŠ Dvor koji je oduševio sve prisutne izvođenjem nekoliko kompozicija klasične glazbe i spoznajom da sam vježba jer ne ide u glazbenu školu.

Ulogu voditelja programa veoma profesionalno je odradio Slobodan Repak, autor nekoliko knjiga kojima se ponosimo, jer su na  policama u našoj knjižnici i  u zavičajnoj zbirci, a koji je na zahtjev prisutnih „morao“ pročitati jednu svoju pjesmu.

Književnoj tribini, odnosno promociji prisustvovalo je, na naše zadovoljstvo, i dosta građana  iz Novog Grada, susjedne nam države (Bi H) sa jasnom porukom ravnateljice Knjižnice da ćemo graditi i učvršćivati mostove suradnje.

[widgetkit id=21]

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support