Općina Dvor

Podrška kronično oboljelim osobama i njihovim obiteljima



Projekt „Podrška
kronično oboljelim osobama i njihovim obiteljima“ za cilj je imao kroz
specifične ciljeve i aktivnosti poboljšati nivo kvalitete života kronično
oboljelih i nepokretnih osoba te osnažiti članove obitelji da se uključe i
pruže podršku bolesnoj osobi-korisniku.

Ovim projektom započet je jedan novi oblik vaninstitucionalne skrbi u području zdravstva kroz kućnu njegu putem posjeta njegovateljice.

U suradnji sa obiteljskim liječnicima i patronažnom sestrom dobili smo podatke o osobama za koje ovaj oblik skrbi ima posebno značenje.Od 180 osoba (samci,teško bolesne, nepokretne osobe) posjećeno je 48 osoba te obavljen razgovor direktno sa korisnikom ili užim članom obitelji te su izabrane usluge iz palete usluga i aktivnosti u projektu u dogovoru sa njegovateljicom.Korisnici su podjeljeni u dvije grupe, korisnici koji po potrebi koriste usluge projekta te korisnici koji koriste usluge jednom tjedno.

Usluge projekta koristilo je 20 izravnih korisnika te 30 neizravnih što znači 50 korisnika koji su koristili usluge ili na bilo koji način sudjelovali u njegovoj provedbi sa ciljem poboljšanja kvalitete života ciljane skupine korisnika.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support