Općina Dvor

Građani ogorčeni: D47 je sramota

Državna cesta D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica posljednjih nekoliko mjeseci je gradilište. Na 3 mjesta pokušava se podići nivo kolnika kako bi se spriječilo izljevanje vode na kolnik tijekom poplava koje ovaj kraj pogađaju većinom u rano proljeće.

Početak radova dočekan je s odobravanjem. Izvođač je počeo nasipati kolnik i podizati razinu kolnika. Očekivao se brz završetak radova. Međutim, izvođač je iznenada napustio gradilište i ostavio za sobom samo nasip na 3 mjesta (Dvor-Zamlača, Kozibrod-Kuljani i u samom mjestu Kuljani).

Nekoliko stotina metara nasipa nije asfatirano, nasip se odronjava, usporen je promet. Usjevi kukuruza su bijeli. Mještani naselja Kozibrod i Kuljani nemogu do svojih njiva. 

Podižu se ogromni oblaci prašine, koja već ulazi u stambene objekte. Stotine kamiona i osobnih automobila podiže oblake prašine. Pješački promet je nemoguć na dionicama gdje je nasip. 

U zadnje vrijeme sve su veći prigovori vozača koji se odnose na  upravljanje po takvom makadamu , a svi su složni u jednom:

-Ovo je sramota.. Automobili će uskoro morati na popravke.Izmjena filtera i  ovjesa je neizbježna. 

Već 2 mjeseca se vozimo po makadamu. 

Sramotnom stanju nevidi se kraj.. Izvođača nema, prije samog asfaltiranja potrebno je izvršiti dodatno nasipavanje jer je sloj gornjeg sitnog materijala nestao u prašini, a sada su sve više vidljivi tragovi gusjeničara koji je nanosio grubi sloj nasipa. 

Priča o jednom lijepom i korisnom projektu pretvorila se u noćnu moru i ogromne oblake prašine.

Donosimo Vam nekoliko slika da dočaramo situaciju…

 

p1090986.jpg
p1090973.jpg 
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support