Općina Dvor

Uručena prva naknada za opremu novorođenčeta u općini Dvor

Nastojeći doprinijeti povećanju nataliteta i olakšati povećane izdatke koje porodice imaju rođenjem djeteta, Općina Dvor je u Proračunu za ovu godinu planirala sredstva za tu namjenu.

                Prva beba koja je rođena u 2009. na našoj općini je mala Jelena Joka, ponos svojih roditelja Svetlane i Borislava iz Dvora.

                Predstavnici Općine su 12.02. 2009. godine posjetili dom naše novte čestitajući majci Svetlani  na sretnom događaju, uručili joj buketić cvijeća i predviđeni iznos naknade za novorođenu Jelenu sa željom da Jelena što skorije dobije bracu ili seku. 

                Ujedno pozivamo sve sretne roditelje novorođene djece sa područja općine Dvor da se obrate Upravnom odjelu za društvene djelatnosti  Općine Dvor, kako bi ostvarili pravo na naknadu za svoje novorođenče.

                Svima pravovremeno  podnesenim zahtjevima će biti sa veseljem udovoljeno, čak i pod cijenu rebalansiranja Proračuna samo za tu svrhu.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support