Općina Dvor

PROMOCIJA KNJIGE “KULTURNO – HISTORIJSKI SPOMENICI BANIJE”

Prepuna Knjižnica i čitaonica dočekala je 22.10.2008. godine i pozdravila nama dragog i uvaženog gosta dipl. arheologa, mladog znanstvenika, magistra a uskoro i dr. povijesnih znanosti Filipa Škiljana zaposlenog u Arhivu Srba u Hrvatskoj  koji djeluje unutar Srpskog narodnog vijeća. On se sa zadovoljstvom odazvao pozivu ravnateljice Knjižnice da dođe promovirati  svoju knjigu  "KULTURNO – HISTORIJSKI SPOMENICI BANIJE s pregledom povijesti Banije od prapovijesti do 1881. godine"  koja je iz tiska izašla u rujnu ove godine.

Image

Bilo je to jednosatno druženje u kojem je autor knjige posjetitelje upoznao sa zanimljivostima oko skupljanja građe, izlažući se ponekad i opasnosti po život, motivima i interesu za ovakvo istraživanje, o zaslužnim pojedincima koji su mu pomogli i u istraživanju i objavljivanju knjige i sl.

Bilo je i zanimljivih pitanja na koja je g. Škiljan s lakoćom odgovarao.

Prof. dr. Aleksandar Durman je jedan od recenzenata koji je za ovu knjigu između ostalog rekao:

"ŠKILJANOVA KNJIGA JE IZNIMNO DJELO KOJE SVAKAKO TREBA TISKATI, A SVAKOM IZDAVAČU SAMO MOŽE BITI ČAST STAJATI IZA NJEGA. ONA JE UPRAVO POŽELJNA CJELINA, SKUPINA PODATAKA NA JEDNOM MJESTU KOJE BI I MNOGO RAZVIJENIJE CJELINE, I TO NE SAMO U HRVATSKOJ, MOGLE SAMO POŽELJETI."

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support