Općina Dvor

U G.Žirovcu vukovi zaklali 20 ovaca

GORNJI ŽIROVAC – U noći s ponedjeljka na utorak u mjestu GornjiŽirovac, negdje oko 02.30 sati čopor vukova je napao stado ovacaobitelji Ćorković. Pretpostavlja se da je čopor od  5 vukova zaklao  20ovaca. 

Uviđaj je obavila PP Dvor, a na mjesto događaja izašla  je iveterinarska služba iz Dvora. Uviđaju su prisustvovali i donačelniciOpćine Dvor Franjo Juranović i Nikola Arbutina. Zgraženi prizorimazaklanih ovaca obećali su pomoć obitelji Ćorković čije stado broji oko140 ovaca.  Prema saznanjima  to nije prvi slučaj da ovom ovčarunestaju ovce. Prema njihovim izjavama nestanak ovaca događao se iprije, ali u puno manjem opsegu , 1-3 ovce, uvijek u ljetnimmjesecima. 
Gornji Žirovac nalazi se u području državnog  lovišta Majdan I.  
 
EDIT: Odlukom Općinskog poglavarstva Općine Dvor, obitelji Ćorković dodijeljena je financijska pomoć u iznosu od 2.000,00 kuna, radi neškodljivog uklanjanja zaklanih ovaca.  
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support