Književna  tribina  Slavonska  rapsodija 2015 m10

6.3.2015. Knjižnica i čitaonica Dvor upriličila je za mnogobrojne ljubitelje pisane riječi književnu tribinu pod nazivom  SLAVONSKA RAPSODIJA koju je organizirala udruga HRAST-GUNJA Županja  na čelu s urednikom i predsjednikm Ilijom Matić.

Učesnici književne tribine su bili: Ljiljana Bedeniković iz Zagreba, Dženana Mehmedović također iz Zagreba i šesnaestogodišnji dječak iz Dvora, uč. 1. r.gimnazije  ĐORĐE LUKAČ koji je predstavio svoj prvenac, knjigu „Doživljaji Mislava M“.

Svi autori su u predstavljanju svojih knjiga pobudili veliki interes kod prisutnih u Knjižnici, ali najviše, svakako, najmlađi učesnik Đorđe Lukač, koji je predstavio i sebe i svoju knjigu na zanimljiv i simpatičan način. Recenzija, koju je za njegovu knjigu napisala gospođa Ljiljana Bedeniković te dio i pročitala, ostavila je sve bez riječi. Između ostalog ona kaže: “Napose, da rezimiram svoj doživljaj, a prvi put u recenziji sugeriram, a ne kao inače preporučam čitatelju da se udubi u ovo štivo, u ovu prekrasnu priču, jer iz nje bismo mogli i mi, bez obzira na dob, itekako mnogo naučiti.“

U glazbenim dijelu tribine nastupio je ANDREJ MITIĆ, učenik 7. r. OŠ Dvor koji je oduševio sve prisutne izvođenjem nekoliko kompozicija klasične glazbe i spoznajom da sam vježba jer ne ide u glazbenu školu.

Ulogu voditelja programa veoma profesionalno je odradio Slobodan Repak, autor nekoliko knjiga kojima se ponosimo, jer su na  policama u našoj knjižnici i  u zavičajnoj zbirci, a koji je na zahtjev prisutnih „morao“ pročitati jednu svoju pjesmu.

Književnoj tribini, odnosno promociji prisustvovalo je, na naše zadovoljstvo, i dosta građana  iz Novog Grada, susjedne nam države (Bi H) sa jasnom porukom ravnateljice Knjižnice da ćemo graditi i učvršćivati mostove suradnje.