dvor-knjiznica-3-2014-1

Povodom međunarodnog dana dječje knjige Knjižnica i čitaonica Dvor je 3.4.2014. godine u 12,00 sati u kino-sali organizirala predstavu za djecu „RUŽNO LI JE PAČE“ .

Besplatna predstava za naše mališane (a poklon je Enesa Kiševića) odigrana je pred više od stotinu djece učenika od 1-6 razreda OŠ Dvor i djecom iz dječjeg vrtića „Sunce“.

Tekst za predstavu na osnovi poznatog predloška (o preobrazbi nelijepa pačeta u prekrasnog labuda - priča je Hansa Christiana Andersena „Ružno pače“) napisao je ugledni hrvatski književnik i profesionalni glumac Enes Kišević (glavna uloga u predstavi), redatelj je Jasmin Novljaković (drugi glumac u predstavi), a uz njih je izuzetno dobro svoju ulogu odigrala balerina i glumica Branka Krumpačnik.

Oduševljenje s lica djece i odraslih nije silazilo  tokom čitave predstave jer predstava „Ružno li je pače“ odiše vedrinom, humorom, radošću, energijom, plemenitim postupcima i životnom mudrošću.

Neopisivu radost, oduševljenje i sreću pokazali su maleni iz vrtića, popeli se na pozornicu, podružili se s glumcima i zajedno vedri i veseli fotografirali.

 

Opcina Dvor01
Opcina Dvor02
Opcina Dvor03