28.1.2011. godine Knjižnicu i čitaonicu Dvor posjetila je uvažena gošća veleposlanica
Australskog veleposlanstva gđa Beverly Mercer.

aus_veleposlanica_1

Posjeta je zapravo odgovor na naš poziv koji smo joj uputili izražavajući želju za upoznavanjem dalekog kontinenta Australije i uspostavljanje mosta suradnje Knjižnica- Australsko veleposlanstvo.

Osim uvažene gošće, zbog koje je i uprličeno ovo druženje, Knjižnica je imala zadovoljstvo pozdraviti: dožupana Sisačko-moslavačke županije gosp. Andriju Rudića, načelnika naše općine gosp. Nikolu Arbutinu, višu savjetnicu za društvene djelatnosti, ravnateljicu Osnovne škole Dvor,direktora  komunalnog poduzeća, ravnatelja Crvenog križa i mnoge druge.

Trosatno druženje proteklo je u upoznavanju veleposlanice sa životom i gospodarstvom naše općine u izlaganju načelnika, obraćanju dožupana Rudića i na kraju prezentaciji veleposlanice iz koje su prisutni mogli upoznati neobičnu, zanimljivu i po mnogo čemu drugačiju od ostalih, zemlju Australiju. A da bismo što bolje upoznali tu zemlju, veleposlanica je poklonila knjižnici 40-tak knjiga australskih autora na engleskom jeziku koje će biti dostupne i našim korisnicima za posudbu.

Potom je uslijedio neformalni razgovor i obilazak novog prostora Knjižnice koji je u fazi uređenja.

Protekao je ovaj susret u ugodnom i toplom ozračju uz obećanje da to neće biti i zadnji posjet našem mjestu i Knjižnici.
  aus_veleposlanica_2

  aus_veleposlanica_3


  aus_veleposlanica_4

     aus_veleposlanica_5