13.5.2010. godine Knjižnica Dvor je u suradnji s autorom , pjesnikom Slobodanom Repakom organizirala promociju njegove druge knjige zbirke pjesama s naslovom  „NEMIRNA RIJEKA“.

nemirna_rijeka_1

Promociji je prisustvovalo četrdesetak uzvanika, ljubitelja poezije, koji su oduševljeno i s velikim zanimanjem pratili predstavljanje knjige autora Repaka koji je predstavljanje započeo ovako: „U prošloj zbirci rečeno je da sam bio nagovoren da je objavim. Postavlja se pitanje: „Šta je s ovim izdanjem?“ Reći će čitatelji: „Ovaj i nije baš iskren.“ Ne radi se o tome, odgovor je veoma jednostavan. Mislim da su u prvoj zbirci pjesama „Nevidljiva tišina“ mnoge stvari ostale nedorečene. Iz straha da me mnogi čitatelji ne bi shvatili prihvatio sam se olovke  i nastavio pisati pjesme na spontani i možda malo razumljiviji način…“a zatim ih fascinirao čitajući profesionalno i emocionalno pjesme veoma snažnih poruka.

            Urednik knjige gosp. Ilija Matić  uputio je samo riječi pohvale za Slobodanovu poeziju te između ostalog pročitao iz recenzije prof. Klare Matić Benčik slijedeće: „Ovom drugom zbirkom pjesama Slobodan Repak se potvrdio kao vrstan pjesnik ali je njom pokazao i dokazao i svoj pjesnički razvoj i svoje sazrijevanje kroz već utabane staze ranijih putova / ranije stihozbirke „Nevidljiva tišina“/.“

            Na kraju je ravnateljica Knjižnice,  obraćajući se prisutnima, naglasila da je ovo četvrta knjiga, a vjerojatno ne i zadnja, autora naših mještana, na policama ne samo naše Knjižnice nego i knjižnica diljem Hrvatske pa i šire.

nemirna_rijeka_2