U knjižnici i čitaonici Dvor umrežena sva računala.

 

dsci0001.jpg

 

Koliko mještani općine Dvor, a koji sada u njoj ne žive, vole svoj zavičaj, govori spoznaja o velikom broju gostovanja mnogih njihovih umjetnika u Knjižnici postavljajući izložbe, učestvovanjem na književnim večerima, promoviranjem  svojih knjiga, poklanjanjem knjiga...

Donacijama se pridružio i mladi Dvoranin, koji živi u Beogradu, ing. elektrotehnike Igor Cvetojević koji je Knjižnicu donirao besplatnim umrežavanjem računala.

Knjižnica i čitaonica sada ima 6 računala (svi iz donacije). Do sada su radili samostalno s mogućnošću da korisnici imaju pristup Internetu  samo preko jednog računala koji je bio veoma "spor".

Reinstaliranjem operativnog sistema  i dogradnjom memorije postojećih računala dobiveno je na brzini Interneta, a postavljanjem i konfiguriranjem računalne mreže korisnicima i djelatnicama Knjižnice omogućen je pristup Internetu preko svih postojećih računala.

Korisnici od danas imaju gotovo besplatan Internet (odnosno sat vremena korištenja Interneta je 1 kn).

Umrežavanjem računala djelatnicama Knjižnice olakšan je rad pojednostavljujući njihovu međusobnu poslovnu komunikaciju.

Budući da je naša općina veoma siromašna i mnogi, nažalost,  nemaju računalo kod kuće, ovom donacijom mladog inžinjera stanovnicima naše Općine će biti uveliko približena mogućnost korištenja novih tehnologija u zadovoljenju njihovih potreba.

 

dsci0002