Da bi mališani iz naše Općine  uživali u kazališnoj predstavi, pobrinule su se djelatnice Knjižnice koje su našim najmlađima (djeci od 4-10 godina) organizirale besplatnu zanimljivu dječju predstavu  "Kraljica Vešmašina"  u izvođenju kazališta Tigar teatar iz Zagreba.

 

kraljica_vemaina_2.jpg

 

Slijedom prijave  Ministarstvo kulture uputilo nas je na popis kazališta kojima su odobrena sredstva  za program gostovanja u 2008. godini u Republici Hrvatskoj  za područja od posebne državne skrbi. Dogovorene su dvije predstave  (predstava  "Kraljica Vešmašina" izvedena je 9.9.2008. god., a druga s naslovom " Bum Tomica" kazališta Mala scena iz Zagreba   bit će prikazana 20.10.2008.god. i namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 15 godina ).

Interes za ovakav način organiziranja kazališnih predstava u našoj sredini je veoma velik jer se na taj način daje mogućnost svoj djeci i odraslima  besplatni "odlazak" u kazalište i izbjegava diskriminacija  (mnogi nemaju novca  ni za ulaznice a kamo li za odlazak u kazalište u neko veće gradsko središte).

Budući da je Ministarstvu kulture upućena nova prijavnica s istim zahtjevom, za očekivati je da će i slijedeće godine uvrstiti našu ustanovu u Program kazališnih gostovanja u Republici Hrvatskoj.

 

pozornica_vemaina_2.jpg