Pregled udruga

Na linkovima ispod dostupni su Vam pregledi nekoliko Udruga s područja Općine Dvor.

Za predstavljanje Vaše Udruge pošaljite na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno dostavite podatke u Općinu Dvor. 


     Prije pedeset godina na dan 20.travnja 1957 godine osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Divuša kao peto vatrogasno društvo na području Općine Dvor. Društvo je brojalo tridesetak članova i bili su to uglavnom Divušani, a svako je kućanstvo prihvatilo obvezu podupirati ga.

Opširnije...

KUD "Pounjski pleter" osnovan je 1998. godine. Za sada broji 20 članova. U KUD-u aktivno rade sekcije malih i velikih tamburaša, dok je folklorna sekcija u osnivanju. Tamburaši redovito vježbaju a također nastupaju  i na raznim maifestacijama na području Općine Dvor. Gostuju na pozive drugih KUD-ova na područjima njhovih općina i gradova. Posebno su ponosni na mnoga gostovanja na "RADIO QUIRINUSU" gdje su postigli dobru slušanost .

 G A L E R I J A    S L I K A    KUD-a POUNJSKI PLETER 

{flv}kud{/flv}

Opširnije...

Lovačko društvo "Jelen" Divuša lovozakupnik je dva lovišta na području Općine Dvor:

  • zajedničko lovište DIVUŠA
  • državno lovište MAJDAN II

Opširnije...

Područje djelovanja Udruge je socijalno-humanitarna briga o starijim osobama na području Općine Dvor. Udruga je osnovana 1999. godine a broji 240 članova. Od osnutka veoma su aktivni i do danas su uz suradnju donatora proveli nekoliko projekata.

Opširnije...

Udruga je osnovana 2003. godine na inicijativu nekolicine lokalnih pčelara. Na osnivačkoj skupštini bilo je prisutno 7 pčelara - osnivača . Za predsjednika je izabran Milan Oblaković a za tajnika Dragoljub Arbutina.

Opširnije...

Udruga je osnovana 2003. godine, a broji 20 članova. Podučje djelovanja Udruge je - povezivanje djelovanja obitelji , djece i škole.

U suradnji s OŠ Dvor i lokalnom upravom  proveli su dva velika projekta:

  • GOVORIMO DA NAS SVI RAZUMIJU-  vrijednost projekta je 73.000,00 kuna
  • MOGU VIŠE I DRUGAČIJE - vrijednost projekta je 26.000,00 kuna

Opširnije...